Масово хората смятат, че няма плод, който да вреди на здравето. Въпреки това

...
Масово хората смятат, че няма плод, който да вреди на здравето. Въпреки това
Коментари Харесай

Ето кои плодове предизвикват покачването на захарта в организма

Масово хората считат, че няма плод, който да вреди на здравето. Въпреки това някои плодове съдържат доста захар и потреблението им би трябвало да бъде лимитирана . Диетолози разкриха с потреблението на кои три плода, не бива да се злоупотребява, написа изданието She Finds. 

Банани

Бананите са един от най-популярните плодове в листата на здравословните храни. Те са удобен вариант за бърза закуска, а доста хора са привикнали да ги ядат и заран. Диетологът Ан Облигар изяснява, че несъразмерната консумация на банани се отразява на равнищата на кръвната захар. '' Когато тя спадне внезапно, желанието за храна се усилва фрапантно и ви се желае да се отдадете на нездравословна храна. Бананите дават чувство за задоволеност, само че високото наличие на захар може да провокира апетит доста бързо'', изяснява диетологът.

Като опция доктор Махмуд Абделазиз споделя, че може да редуцирате количеството банани, което консумирате. " Добре е да изберете плодове, които са богати на антиоксиданти и имат невисок гликемичен показател. Яденето на горски плодове води до постепенно и непрекъснато повишение на равнищата на кръвната захар'', показва лекарят.

Грозде

Гроздето, както и бананите, съдържат естествени захари. Проблемът се крие най-много в количеството, в което хората ги употребяват.
Според Абделазиз е елементарно да се превиши дневната доза захар с потреблението на грозде. ''Гроздето има висок гликемичен показател, което води до повишение на равнищата на глюкозата'', изяснява лекарят. Вместо грозде специалистът поучава да се ядат ябълки и круши. По думите му е добре тези плодове да се комбинират  с подобаващ източник на протеини, с цел да останете сити за дълго време.

Ананас

Този тропически плод, богат на хранителни субстанции и изпълнен с антиоксиданти, също е с високо наличие на захар. Въпреки че ананасът е богат на витамин С и манган, преяждането с него може да докара до внезапно повишаване на захарта и евентуално наддаване на тегло, отбелязва Абделазиз.
Чудесен сурогат на ананаса е кивито, пъпешът или динята. Те съдържат витамини и минерали, които оказват по-малко въздействие върху равнищата на захарта. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР